Intu Afrika in Namibië article

Feature in GRANDE Magazine

Intu Afrika Reserve and Zebra Kalahari Lodge are featuring in the July edition of GRANDE Magazine and GENIETEN Magazine in Belgium as one of the beste lodges in Namibia and a must see during your safari in Namibia.

This is an extraction of the part written about us by Journalist Gerrit Op de Beeck:

Een leegte en vijf Bosjesmannen

In tegenwijzerzin met de terreinwagen door Namibië reizen, is een tocht van verbazende hoogtepunten. Voor wie graag rijdt en kan genieten van een continue vertoning achter het insectenkerkhof van de voorruit, is dit de hemel. En waar kun je nog puur offroad gaan op een openbare weg? De Toyota brengt ons comfortabel naar de laatste stop: de Kalahari- halfwoestijn. Na de cliffhanger van gisteren hopen we dat onze laatste nacht geen gepruts in de marge wordt. Vijfhonderd kilometer noordelijker van deze spontane gedachten verraadt een stijlvolle toegangspoort dat we ons geen zorgen hoeven te maken. “Welkom in de stilte van de Kalahari”, zegt de wachter in tropenhemd en logopetje. “We verwachten u. De lodge bevindt zich zeven kilometer verder, volg de rivier en matig je snelheid. Er zit veel wild.” De Zebra Lodge is een klassieke safarivilla die baadt in een decor en rust die stadsmussen als beklemmend ervaren. Deze voormalige ‘cattle farm’ werd gerenoveerd in koloniale stijl en behoort de Belgische familie Van de Vijver toe. Vader Paul bezwoer vijftien jaar geleden dat als zijn negentienjarige doodzieke zoon weer beter werd, hij diens wens zou vervullen om een lodge in Namibië te bouwen. Toen het medische wonder zich voltrokken had, reisden beiden het land af en kwamen de afspraak na.

Als afsluiter van onze reis trekken we ’s morgens op pad met de San, door de kolonisten Bosjesmannen genoemd. Ooit verdreven naar onvruchtbaar gebied, ontwikkelden ze een scherpe terreinkennis, gekoppeld aan uitgekiende observatietechnieken van al wat hier leeft en groeit. De vijf jongens dragen een rok van geitenhuid, zijn klein, mager, tenger, lenig en taai en maken er bij wijze van begroeting een sport van om onze leeftijd te raden. Bij mijn reispartner zitten ze er knal op, mijn grijze haren brengen hen in verwarring. Over het hoe en waarom van deze wandeltochten met bezoekers zijn ze duidelijk. “Hoe groot en leeg Namibië ook is, voor ons reserveerde men geen plaats”, zegt de leider. “Ook al zijn we de dragers van een unieke cultuur. Maar die is misschien aan haar finale etappe begonnen. Daarom zijn we dit initiatief dankbaar. Maar nu zwijgen we, de dieren horen ons…”

 

Click here to view, download or read the complete Article in PDF.

Intu Afrika in Namibië article

logo-grande-300x84 logo-GENIETEN